
https://www.instagram.com/p/Bmx4Xu2l-va/
دوستان خوبم سلام
امروز در مورد اصلی ترین وسیله برای شروع کار شماره دوزی، یعنی پارچه صحبت میکنیم.
پارچه های شماره دوزی معمولا آیدا فرانسه،زوج بافت و کتان یا لنین هستند و در رنگ های مختلف مثل بژ ،کرم،مشکی،سفید،قرمز،سبز،آبی و ساده و حتی طرح دار در خرازی ها موجود هستند و مارک های مختلفی دارند که من معمولا از پارچه های برند دمسه استفاده میکنم و استفاده ازشون رایج تر هم هست، ولی، از هر پارچه ای که بافت چهار خونه و توری سوراخ دار دارند هم میشه استفاده کرد. پارچه های شماره دوزی در دو نوع آهار دار و بی آهار عرضه میشن که نوع آهار دار برای مصارف دوخت تابلو، مناسبتر هست. پارچه آیدا پارچه ای آهار دار با مربع های یک اندازه است. پارچه زوج بافت پارچه ای با بافت یکسانه که هر دو مربع از این پارچه معادل با یک مربع از پارچه آیدا است. پارچه های لنین برای کارهای بدلیجات مناسبتر از آیدا هستند. مشخصه پارچه های شماره دوزی، درشتی و ریزی بافت است که به این مشخصه کانت گفته میشه و به این مفهومه که در دو و نیم سانت(یک اینچ) از پارچه چند مربع وجود داره. پارچه های شماره دوزی معمولا بر حسب کانت تقسیم بندی میشن و رایج ترینشون ده،یازده،چهارده،شانزده،بیست و دو و بیست و چهار کانت هست. با این تعریف هرچه کانت پارچه عدد بزرگتری باشه یعنی در دو و نیم سانت از پارچه تعداد بیشتری مربع قرار گرفته و در نتیجه پارچه ریز بافت تر هست و کار کردن با اون پارچه صبر و حوصله و چشم قوی تری لازم داره و نتیجه کار ظریف تر میشه.
همانطور که در این عکس میبینید ، در شماره دوزی از پارچه هایی که بافت آنها مشخص است استفاده میشود. پارچه های شماره دوزی با کانت های مختلف در بازار موجود هستند.

https://www.instagram.com/p/Bm4Lgl9lp3F/
دوستان خوبم سلام
دومین وسیله کار برای شماره دوزی،نخ های استاندارد برای این کار هست که معمولا از برند دمسه فرانسه یا آنکور آلمان برای این کار استفاده میکنیم. نخ ها از شش نخ تابیده شده به هم تشکیل شدن که برای کانت های درشت پارچه معمولا از دوتار نخ دولا برای دوخت استفاده میکنیم. نخ ها با شماره مشخص شده اند و برای اینکه نخ ها گره نخورند و رنگ های نزدیک باهم اشتباه نشن از وسیله ای به نام بوبین برای پیچیدن نخ ها استفاده میکنیم. بوبین ها نقش قرقره رو دارن و از کاغذ در شکل و طرح های مختلف در بازار وجود دارند. معمولا با مداد روی هر بوبین کد نخ ای که دور بوبین پیچیده میشه رو میشه نوشت تا در صورتی که اون کد نخ تموم شد برای کد نخ دیگه هم قابل استفاده باشه. کد رنگ های نخ دمسه چهارصد رنگ هست و از خرازی هایی که وسایل شماره دوزی رو دارند قابل خرید هستند. نخ ها رو در هنگام استفاده نباید زیاد بلند برید تا هنگام کشیدن یک تار از شش تار نخ ها بهم گرهنخورند. در مورد نخ نکته دیگه ای هم که هست اینه که حتما از نخ های دمسه ساخت فرانسه استفاده کنید که با اینکه از نخ های چینی و هندی کمی گرانتر هستند ولی باکیفیت تر هستند و به مرور زمان رنگ خودشون رو از دست نمیدن و ترجیحا از خرید نخ های متفرقه خودداری کنید. در بین نخ های متفرقه نخ چینی پنگوئن (cxc) در بازار موجود هست که هم شماره با نخ دمسه ست و از لحاظ قیمت ارزانتره ولی دوستانی که استفاده کردند میگن کیفیت مناسبی داره.
برای شروع کار لازم هست در مورد نحوه جدا کردن یک تار نخ از دسته تار شش تایی نخ صحبت کنیم. همونطور که قبلا در مورد نخ اشاره کردم،بهتره نخ رو زیاد بلند نبرید تا هنگام جدا کردن نخ از تارهاش و کار کردن با نخ،گره نخوره و اذیت نشید.پس ابتدا نخ رو به اندازه پانزده الی بیست سانت میبریم. نخ ها شش تار بهم تنیده هستن که لازمه یکی یکی از هم جداشون کنیم. برای این کار ابتدا سر یکی از تار های نخ رو بین انگشت شست و سبابه میگیریم و با دست دیگه بقیه تارها رو پایین میکشیم.با این روش نخ ها گره نمیخورن.
نخ دمسه و بوببین جهت پیچیدن نخ های شماره دوزی دور آن، تا نخ ها گره نخورند. بوبین در شماره دوزی ،همان نقش قرقره خیاطی را دارد.
جعبه ارگانایزر وسیله مناسبی برای نگهداری بوبین نخ هاست.

دوستان خوبم
در مورد سوزن شماره دوزی سئوالات زیاد بود، بهتر دیدم ی توضیح عمومی و کلی بدم برای دوستانی که تازه به جمع هنرمندان شماره دوز پیوستند. دوستان حرفه ای اگر کم و کاستی داشت به بزرگی خودشون ببخشند و در قسمت کامنت توضیحاتی که من فراموش کرده بودم رو، بزرگوارانه اضافه کنن. ممنونم😘 😊😉 جانم برایتان بگوید که : برای انتخاب سوزن شماره دوزی ، اصولا باید سوزنی انتخاب کنید که چشمی سوزن سوراخ درشتی داشته باشه و به الیاف پارچه ای که برای شماره دوزی انتخاب میکنید ،صدمه نزنه و سوراخ پارچه رو گشادتر نکنه. اگر از سوزن های دمسه استفاده کنید، مدلی که من بیشتر دیدم سوزن هایی با سه سایز بیست و دو ،بیست و چهار و بیست و شش هست. هر چه سایز سوزن بالاتر میره ینی سوزن ریزتر هست و سوزن چشمی کوچکتری داره و برای استفاده پارچه کانت بالا، مناسبتره. در بسته بندی سوزن دمسه، که در شکل این پست هم مشاهده میکنید، معمولاروی جعبه سوزن، گوشه بالا سمت چپ، داخل ی دایره، سایز سوزن ذکر شده. برای پارچه ده کانت تا چهارده کانت از سوزن سایز بیست و دو و برای پارچه چهارده تا هجده کانت سوزن سایز بیست و چهار و پارچه های کانت بالای هجده سوزن سایز بیست و شش رو پیشنهاد میشه. ولی در حالت کلی از هر سوزنی که کمی ظریفتر از بافت پارچه تون هست تا به بافت پارچه آسیب وارد نشه ، میتونید استفاده کنید.
در شماره دوزی از قیچی های نوک تیز و ظریف استفاده می شود.

در شماره دوزی نقشه هایی وجود داره که هر خونه نقشه با یک نماد علامت گذاری میشه و به هر علامت یک کد رنگ نخ اختصاص پیدا میکنه. معمولا پترن های استاندارد، برای راحتتر خونده شدن،ده خونه ده خونه،جدا شدند.
A beginner’s guide to cross stitch post…

https://www.instagram.com/p/BojwmLVlKWS/
سلام
برای دوختن هر طرح در شماره دوزی نیاز هست که به اندازه الگویی که داریم با توجه به کانت پارچه ای که انتخاب کردیم پارچه برش بزنیم. یک مثال میزنم تا این موضوع مهم براتون واضح تر بشه.همونطور که میدونید در الگوهای شماره دوزی تعداد مربع ها در طول و تعداد مربع ها در عرض با عدد در کنار الگو درج و مشخص شده.فرض میکنیم الگویی داریم که تعداد صدو شصت مربع در طول و صدو دوازده مربع در عرض خانه داره و میخوایم این الگو رو روی پارچه بیست و دوکانت آیدا شماره دوزی کنیم.همونطور که قبلا هم توضیح دادم پارچه بیست و دو کانت در هر دو و نیم سانتی متر از پارچه تعداد بیست و دو مربع وجود داره.بنابرین برای بدست آوردن طول پارچه مورد نیاز ،باید تعداد مربع طول الگومون رو تقسیم بر کانت پارچه که اینجا بیست و دو کانت هست کنیم و در دو ونیم ضرب کنیم تا طول به سانتی متر رو داشته باشیم.همینطور برای بدست آوردن عرض پارچه که نیاز داریم، باید تعداد مربع عرض الگو رو بر کانت پارچه که اینجا بیست و دو کانت هست تقسیم کنیم و برای داشتن میزان سانتی متر پارچه،عدد بدست آمده رو در دو ونیم ضرب کنیم. در نهایت توصیه میکنم برای اینکه میخواین کار رو قاب کنین یا پارچه رو در کارگاه راحتتر فیکس کنین،حداقل ده سانت به عدد طول و ده سانت به عدد عرض پارچه اضافه کنید. پس با این توضیحات برای پیاده سازی الگویی با طول صدو شصت وعرض صد و دوازده بر روی پارچه بیست و دو کانت به پارچه ای حداقل باطول هجده و نیم و عرض سیزده سانت احتیاج هست.به این اعداد ده سانت برای قاب کردن اضافه میکنیم و پارچه رو با ابعاد بیست و سه در بیست و هشت و نیم برش میزنیم.امکانش هست که پارچه رو بزرگتر هم برش بزنیم.فقط توجه کنید که پارچه اگر زیادی بزرگ برش زده بشه به کارگاه بزرگتری برای فیکسش نیاز هست و اگر کارگاه کوچکتر هم انتخاب بشه پارچه اضافه کاملا راحتی دوخت رو از شما میگیره.بنابراین بهتره عدد تلورانس مناسب به طول و عرض پارچه اضافه کنیم. این محاسبات رو روی پارچه های باکانت های مختلف هم میشه پیاده کرد.تنها تفاوت در عدد تقسیم شده است.بقیه مراحل در کانت های مختلف پارچه عینا مشابه همدیگه است.امیدوارم توضیحاتم مفید و واضح بوده باشه.اگر سئوالی داشتید خوشحال میشم با من مطرح کنید.
برای نمونه براتون ی پترن و نحوه محاسبات رو قرار دادم. عکسها رو ببینید…


